Pupí s ovariální cystou

Chtěla bych Vám popsat příběh naší fenky Pupí, kterou máme pojištěnou u pojišťovny Petexpert. V červenci roku 2018 jsme se rozhodli, že našemu staršímu pejskovi Huskymu, pořídíme kamarádku. Pořídili jsme si papírovou fenku Aljašského malamuta, s domněním, že to bude zdravý pejsek, jelikož náš huskounek má epilepsii.

Když byla štěnátko, uklouzla na ledu a pochroumala si zadní nožičku, tak jsme podstoupili rentgen a následnou léčbu. V devíti měsících naše Pupí začala poprvé hárat a tím začaly první potíže - z krevního obrazu veterinář zjistil, že má anémii krve a špatnou štítnou žlázu, tak každý den musí brát Pupí prášky. Měli jsme v plánu Pupí dopřát aspoň jedny štěňátka. Jelikož je papírová fena a musela by se nechat uchovnit, tak jsme úspěšně podstoupili výstavu a bonitaci.

Už nás čekalo jen vyšetření kyčlí a očí, což už jsme nepodstoupili, jelikož zdravotní stav se s každým háráním zhoršoval. Ale po dalším brzkém hárání přišly i další potíže, zánět močového měchýře a dělohy s následnou falešnou březostí, což bylo náročné období jak pro Pupí, tak pro nás Páníčky. Nežrala, vyla steskem, neposlouchala. Další cyklus se opakoval už po čtyřech měsících, což už byl alarmující stav, tak jsme se s těžkým srdcem s naším veterinářem domluvili, že necháme fenečku vykastrovat.

Operace dopadla na výbornou. Pupí vše zvládla na jedničku a náš veterinář s jeho týmem také - děkujeme za jeho péči. Operace však ukázala, že Pupí měla cystu na vaječníku a zúženou dělohu, což by do budoucna byly velké komplikace, tak jsme rádi, že jsme se rozhodli ve zdraví fenečky a doufáme, že bude zdravá.