Proč pojistit mazlíčka od štěňátka či koťátka co nejdříve

Dlouho toužíte po roztomilém štěňátku nebo koťátku, ale pořízení blokuje představa nákladů na krmení a veterinární péči? S náklady na krmení, pořízení pelíšku, vodítka, obojku nebo hraček Vám sice nepomůžeme, ale budeme při Vás stát, když Váš mazlíček onemocní nebo se mu stane úraz!

Pořídit si zvířecího parťáka přináší nejen radosti, ale i starosti. Každý, kdo se rozhodne pořídit si štěňátko nebo koťátko, by měl počítat s tím, že za společný život může bohužel také dojít k úrazu či nemoci mazlíčka. Vy ale už od té doby, co si domů přivedete roztomilou kuličku, která se zatím všechno učí, snaží se vše okousat a sem tam udělá loužičku, můžete mít pojištění “horší časy”.

Nemoci u štěňat a koťat

Je dobré vědět, že i štěně nebo kotě může potrápit nepříjemná choroba. U štěňátek to může být například velmi známá Psinka. Ta se projevuje zejména průjmem či zvracením a je vysoce infekční, napadá nejčastější štěňata mezi 3. a 6. měsícem věku.
Koťata dost často trápí onemocnění horních cest dýchacích, které se přenáší kapénkami a jsou nejčastější u koťat z velkých chovů nebo útulků.
Ať už Vašeho drobečka zasáhne ta či ona nemoc, pojištění pokryje většinu nákladů.

Pozor na čekací dobu

Po sjednání zvířecího pojištění je nutné počítat s čekací dobou. Čekací doba je období po aktivaci smlouvy, kdy není možné v případě škodní události čerpat plnění. Čekací doba je ochrannou proti případnému zneužití pojištění. Nelze totiž sjednat pojištění až, když je náš mazlíček nemocný a ihned uplatnit plnění. Čekací doba je od aktivaci smlouvy 30 dnů v případě nemoci, 3 dny v případě úrazu a půl roku na ortopedické problémy.

Rádi pojistíme všechny pejsky a kočičky již od 8 týdnů věku bez ohledu na, jestli jsou z útulku nebo chovatelské stanice. U nás jsou zkrátka vítáni všichni roztomilouši všech velikostí a barev, kteří se pomalu rozkoukávají na tomto světě.

Co udělat, když byste chtěli mazlíčka pojistit

Na prvním místě je dobré znát podmínky pojištění, ať od začátku víte, co je a není možné v pojištění mazlíčků. Víme, že podmínky nejsou oblíbeným čtivem, avšak my je máme zpracovány jednoduše a pochopitelně.
Kromě toho, že mazlíček musí být při vstupu do pojištění alespoň 8 týdnů starý, musí být očipován a čip musí být registrován. Nechat očipovat psa je povinné, zatímco kočka čip mít ze zákona nemusí. Jenže i koťátko se může jako malinké vydat na první vandr za dobrodružstvím a cestu domů zpět najít nemusí, pak ho může právě číslo zaregistrovaného čipu zachránit.

Poslední podmínkou je pravidelné očkování a docházení na preventivní prohlídky. Takže suma sumárum toho moc není, navíc pojištění lze sjednat jednoduše a online!