Potravinové alergie u psů

Víte, že i psy mohou stejně jako my trpět na alergie na některou ze složek krmiva nebo psích pamlsků? Bohužel ani psům se potravinové alergie nevyhýbají. Projevit se mohou různě a my vám přiblížíme ty nejčastější projevy.

Pozor na drbání!

Pokud se váš pes často drbe, rozhodně to nepodceňujte. Právě svědění kůže je jedním z projevů potravinové alergie. Na těle psa jsou nejčastěji postiženy tlapky, břicho, hlava nebo oblast podpaží. Rovněž špatná kvalita srsti, která se projevuje nadměrnou ztrátou srsti či zmaštěním nebo také časté ušní infekce, které se i přes zaléčení stále opakují, patří k projevům alergie na některou ze složek psího krmiva.

Tlapky vedou k veterináři!

V případě, kdy pozorujete, že se váš pejsek drbe, má červenou, šupinatou kůži nebo jiné výše zmíněné projevy, doporučujeme navštívit veterinárního lékaře. Ten může psovi provést krevní testy pro určení alergií. Rovněž je vhodné změnit stravu na hypoalergenní krmivo.

Intorelance není alergie!

Intorelance je potravinová nesnášenlivost, která se projevuje trávicími problémy, zvracením, průjmem nebo nadýmáním. Na druhé straně alergie je reakce imunitního systému psa, která se projevuje právě již zmiňovaným svěděním kůže nebo vyrážkami. Alergii a intoleranci není dobré podceňovat!

Maso jako nejčastější alergen

Právě maso patří k nejčastějším alergenmím strašákům u psů a to zejména kuřecí nebo hovězí maso. Mezi další psí alergeny, které jsou dost rozšířené i mezi námi lidmi, patří vejce, sója nebo mléčné výrobky.

Nezapomeňte na pamlsky!

Kromě krmiva mohou alergie způsobovat i pamlsky, které svému pejskovi dáváte. Vybírejte kvalitní pamlsky, které jsou jednoduché svým složením. Těmito pamlsky se rozumí například sušená masíčka. Vyhýbejte se pamlskům, které obsahují obiloviny a malý podíl masa.

PetExpert vždy s vámi!

Ať do života vašeho psího mazlíčka vstoupí jakákoliv nemoc nebo úraz, pojištění PetExpert je tu vždy s vámi a pomůže v nelehkých situacích s finančními výdaji za veterinární péči.