Pořizování si mazlíčků během pandemie

Už dva roky žijeme v době různých opatření, zákazů a změn. Pandemie koronaviru mnoha lidem změnila život a z důvodu uzavření kin, divadel, sportovišť nebo fitcenter, se mnoho z nás zdržovalo převážně doma. Rovněž spousta profesí byla nucena začít pracovat z domova. Práce z domova je trendem i nyní a některé firmy najely na hybridní model práce. Ten má také velký podíl na tom, že lidé za pandemie začali více kupovat nebo adoptovat domácí mazlíčky.

Při pořízení psa srdcem i hlavou!

Každý člověk by si koupi nebo adopci psa měl opravdu pořádně rozmyslet. Je potřeba si opravdu uvědomit, že je to závazek na několik let a pes bude potřebovat vaši blízkost a péči i době, kdy se vše vrátí do normálu a budeme už fungovat zcela bez omezení.

Náklady na péči i stravu stále rostou

Koupě psa nebo zaplacení adopčního poplatku útulku je pouze začátek. Až si psa přivezete domů, je třeba mít přichystaný pelíšek, hračky, koupený obojek, vodítko a krmivo do zásoby. Už toto jsou náklady, které se mohou vyšplhat do několik tisíc korun. Vždy samozřejmě záleží na velikosti a rase psa.

Pak vás mimo jiné čeká zaplatit městskému úřadu, kde máte nahlášen trvalý pobyt, poplatek za psa. Ten je možné platit každý půl rok nebo ho zaplatit a celý rok najednou. První nebo druhý den doporučujeme s každým koupeným či adoptovaným pejskem navštívit veterináře, který pejska prohlédne, zkontroluje očkovací průkaz, povinné očkování na vzteklinu, povinné čipování a předepíše další očkovací schéma.

Zdravotní péče je nejdražší

Bohužel každého psa za jeho život potká nemoc nebo úraz. Psí bolístky častokrát nelze vyřešit bez pomoci veterinárního lékaře. Náklady na veterinární péči rostou každoročně. Rozhodně byste neměli zapomenout na to, že vám do cesty mohou vstoupit i nečekané výdaje v souvislosti s nemocemi nebo úrazy. Léčba úrazů a nemocí se v současnosti pohybuje od několika stovek korun a vyšplhat se může do několika desítek tisíc korun.

PetExpert je řešení v nesnázích

Nikdy nemůžete vědět, kdy se vašemu psovi stane úraz při hrátkách s míčkem nebo kdy vážně onemocní. Vy ale můžete být připraveni na tyto nelehké situace, které špatně nenesou jen naši mazlíčci, ale především my, jelikož pes je parťák a člen rodiny. Pojištění PetExpert vám usnadní nepříjemné situace po finanční stránce a vy budete moci dopřát svému chlupatému miláčkovi tu nejlepší péči bez toho, aniž byste museli počítat, kde na to vezmete. Na vás pak bude jen psychická podpora, hlazení a mazlení :-)