Pes a kočka pod jednou střechou

Máte doma psa a kočku nebo si toto soužití nedovedete představit? Mnoho lidí žije v domnění, že pes a kočka jsou zkrátka od přírody nepřátelé. Avšak ve spoustě domácností žije pes a kočka pod jednou střechou a není to vůbec žádný problém. Pokud tedy přemýšlíte na tím, že byste doma chtěli mít obojí, poradíme vám, jak docílit toho, aby se z nich stali doslova nerozluční přátelé.

Prckové si nejlépe zvykají

Úplně nejlepší je, když spolu vyrůstají štěně a kotě. Stejně jednoduché je naučit dospělého psa na kotě nebo dospělou kočku na štěně. Ani při těchto seznamování a následném soužití nebývá problém. Je vhodné je mít ale pod dohledem, aby kočka omylem štěně nezranila drápkem.

Pomalu a polehoučku!

Seznámit dva dospěláky, z nichž jeden je u sebe doma a druhý se přistěhuje, je těžší oříšek, který se ale při netlačení na pilu, dá zvládnout. Důležitý je první kontakt, kdy dáme psovi i kočce prostor na první očuchání a oťukání. Pokud se bude jeden z nich bát, dejte jim prostor a zkuste je sblížit později. Psa je vhodné mít na vodítku nebo chyceného za obojek, aby na kočku nenaléhal nebo ji nezačal honit. Rovněž přimějte psa, aby si sednul nebo lehnul a kočka měla šanci se k němu v klidu přiblížit.

Mějte na paměti, že kočka je teritoriální tvor. Pokud je v domácnosti ona ta první, může dojít k tomu, že si své teritorium bude bedlivě střežit. Kočka se může bránit drápy, a tak dejte pozor, aby psa zbytečně nepoškrábala.

Smečka má svého vůdce!

Vůdcem smečky je pes, a tak je důležité, aby pes kočku do své smečky přijal a tvrdohlavá kočka psa respektovala. Občas se ale může stát, že “šéfování” převezme kočka a role se otočí.

Vždy stejným metrem!

Ke psovi a kočce přistupujte stejně, nedejte jednomu z nich prostor k žárlení. Je důležité se každému věnovat stejně a úplně nejlepší je hrát si s nimi dohromady. To samé platí i u krmení - když dostane najíst jeden, musí dostat i druhý, stejně tak to platí i u odměňování pamlsky.

Zajištěná péče pro celou smečku s množstevní slevou!

Čím více mazlíčků pod jednou střechou, tím více radosti. Nezapomínejte ale na to, že nemoc či úraz může postihnout každého chlupáče nebo dokonce všechny najednou. V těchto nepříjemných situacích vám pomůže PetExpert pojištění s množstevní slevou na každého dalšího pojištěného mazlíčka v jedné domácnosti.


Podmínky jsou jednoduché - čím více mazlíčků pojistíte, tím více měsíců ušetříte na pojistném:

✓ 1 měsíc zdarma na druhou uzavřenou smlouvu
✓ 2 měsíce zdarma na třetí uzavřenou smlouvu
✓ 3 měsíce zdarma na čtvrtou uzavřenou smlouvu
✓ 4 měsíce zdarma na pátou uzavřenou smlouvu

Smluv můžete uzavřít samozřejmě neomezené množství a měsíce zdarma se vždy s každou další uzavřenou smlouvou budou navyšovat.

O množstevní slevu lze zažádat po uzavření další smlouvy či dalších smluv na e-mailové adrese: info@petexpert.cz. V e-mailu je nutné uvést číslo smlouvy.