Jaké ovoce je vhodné pro psa

Ovoce má pro svůj obsah plný vitamínů, antioxidantů a dalších tělu prospěšných látek velmi důležitou roli v našem jídelníčku. Snad každý z nás má alespoň jeden oblíbený druh ovoce, na který nedá dopustit a který si pravidelně dopřává. Věděli jste, že spousta druhů ovoce je vhodná i pro psí miláčky? Poradíme vám, které druhy tam patří.

Banány - ANO,v přiměřeném množství!

Banány jsou mezi námi velmi oblíbeným druhem ovoce a kromě velkého množství vlákniny obsahují draslík, vitamín C a vitamín A. Toto ovoce je vhodné i pro vašeho chlupáče ale pouze v přiměřeném množství, pokud by se váš pes rád ládoval banány ve velkém, může ho nemile překvapit zácpa. Upozorňujeme, že psovi nikdy nedávejte šlupku od banánu.

Jablka - ANO, v přiměřeném množství!

Dalším velmi oblíbeným ovocem jsou jablka. Jablka jsou plná vitamínů, jako je vitamín C nebo A, dále je plné fytonutrientů a antioxidantů. Rovněž obsahuje vlákninu, která napomáhá trávení. Slupky jablek jsou velmi výživné, takže ani psovi není potřeba jablko loupat. Psovi ale nedávejte stonek, semínka nebo střed jablka. Ve větším množství mohou být pro psa toxická.

Borůvky - ANO

Borůvky patří mezi nejzdravější ovoce. Mají totiž výjimečný obsah antioxidantů, a tak podporují přirozenou obranyschopnost organismu. Kromě antioxidantů obsahují draslík, hořčík, železo a vitamíny A,B,C, D, E a K. Borůvky jsou tedy skvělou ovocnou volbou i pro vašeho psího parťáka, jelikož svou velikosti a tvarem zapadnou i do nejmenší psí tlamičky a vy nemusíte nic krájet.

Vodní meloun - ANO

Osvěžující a vychlazený vodní meloun je dokonalou letní svačinkou nejen pro vás, ale i pro vašeho chlupáče. Chlupáči jistě ocení, že obsahuje velké množství vody. Psovi ale nedávejte kůru ani semínka.

Jahody - ANO

Jahody obsahují velké množství vitamínu C a to dokonce daleko více než citróny či po-meranče. Jsou velkou pochoutkou i pro psí miláčky. Jahody ale doporučujeme řádně omýt a zbavit stonků a lístků.

Mezi další ovoce, které pes může patří:
Broskve, ale bez pecky
Třešně, ale bez pecek a stonků
Maliny, ale v přiměřeném množství
Hrušky, ale bez jadřince a semínek
Mango, ale bez pecky

Nechte svého psa pojistit pro případ náhlé nemoci nebo úrazu a dopřejte mu v těch nejtěžších chvílích tu nejlepší možnou péči s pojištěním PetExpert!