Jak správně oblékat psa

Létu už definitivně odzvonilo a čekají nás už pouze chladné dny, se kterými je spojeno u nás lidí více vrstev oblečení. My lidé tak ze svých skříní vytáhneme kabáty, kožichy nebo bundy, aby nám nebyla zima. Jak ale obléknout naše pejsky a jestli vůbec? Dozvíte se v našem článku. :)

Obléknout či neobléknout?

Pes má srst, která je chrání před chladem i teplem, jelikož plní termoregulační funkci. Rozhodnutí, zda obléknout či neobléknout svého psího miláčka, vždy zůstane na vás. Ovšem oblékat mladého a zdravého psa nebo psa, který je opravdu pořádný “chlupáč”, není nutné. Oblékat by se měla plemena, která mají málo srsti nebo jsou zcela bez srsti, staří psi nebo nemocní.

Funkčně doslova!

Oblékat psa bychom měli do funkčních oblečků, nikoliv do svetrů, mikinek či kostýmků pro parádu. Funkční obleček splňuje přesně to, co je pro psa v chladných dnech, důležité.

1. Má vhodné zapínání - psa nemusíte složitě oblékat do otvorů na hlavu nebo na tlapky, jednoduše se položí na psa a zapne pod břichem. Oblékání přes hlavu a a další podobná manipulace není pro psa vhodná.

2. Nepromokne - jak již bylo zmíněn výše, psa není vhodné oblékat do pletených svetrů, mikin, šusťákových nebo igelitových oblečků. Funkční obleček udržuje konstantní teplotu, takže v něm pes nemrzne a ani se nepřehřívá. Svetr nebo mikina psa neochrání přes deštěm, sněhem nebo mrazem a mokré oblečení není příjemné nám ani psům. Navíc pes může snadno prochladnout a z “mokré” procházky si domů přinést nevítaného hosta v podobě rýmy, urologických potíží či dalších různých nemocí. Igelitová pláštěnka zase psa ochrání před vlhkem, ale igelit může srst zapařit a zapaření se může změnit v onemocnění kůže.

3. Chrání tam, kde to pes potřebuje - funkční obleček je šitý tak, že tělo psa je jím pokryto od krku po kořen ocasu, chrání velké klouby končetin, pánev i bedra.

4. Je neklouzavý - je vhodný pro veškeré pohybové aktivity, jelikož z psího těla neklouže a ani neodstává.

Ať už se vašemu pejskovi stane úraz například při pohybové aktivitě nebo nečekaně onemocní, pojištění PetExpert zachrání vašeho čtyřnohého mazlíčka i vaši peněženku!