Fixační náhubek pro psa aneb skvělý pomocník a nevinný zabiják v jednom

Náhubek ve většině případů je nutný k převozu psa v městské hromadné dopravě nebo v různých areálech, kde je nutné mít psa na vodítku nebo s náhubkem. Náhubek mohou u svých čtyřnohých mazlíčků používat ti majitelé, kteří ví, že jim pes na procházkách sežere venku kde co. Je tedy skvělým pomocníkem, víte však, které náhubky k čemu používat? Začtěte se :-)

Pozor na výběr!

Na trhu je široká škála náhubků a košíků všech velikostí, ale občas je pro majitele obtížné vybrat ten pravý. Správně padnoucí náhubek, který bude vyhovovat psovi musí splňovat několik kritérií:

1) Pes musí v náhubku být schopen otevřít tlamu, zívnout, olíznout se
2) Konec náhubku se nesmí dotýkat nosu, okolo nosu musí být prostor
3) Pásek náhubku nesmí být příliš utažený ani příliš volný, nesmí zasahovat do očí nebo překrývat uši
4) Náhubek vždy musí být prodyšný, aby pes mohl volně dýchat

Fixační náhubek aneb velký strašák pro psy!

Fixační náhubek, kterým má pes prakticky “ovázanou” tlamu je naprosto nevhodný. Tyto náhubky jsou primárně určeny k znehybnění tlamy u psa na minimální dobu, kdy se provádí u psa ošetření a hrozí kousnutí. Tím, že pes nemůže kousnout, nemůže ani dýchat s otevřenou tlamou a vyplazeným jazykem a tím pádem se nemůže ochlazovat. Hlavním termoregulačním prostředkem je právě tlama psa. Prostřednictvím otevřené tlamy a vyplazeného jazyka se pes ochlazuje. Pes je oproti člověku ochuzen o aktivní potní žlázy na celém těle.

Fixační náhubek může tedy Vašemu psovi již po krátké době způsobit opravdu velké komplikace, protože není schopen regulovat svou tělesnou teplotu.
Mezi nejčastější následky fixačního náhubku patří:

1) Přehřátí
2) Dehydratace
3) Náhlý kolaps
4) Náhlá zástava krevního oběhu

Bohužel dojít může až ke smrti psa.

Nechte si poradit s výběrem!

Pokud si s výběrem nejste jisti, není nic lepšího než náhubek v prodejně s chovatelskými potřeby pro psy vyzkoušet přímo na Vašem čtyřnohém parťákovi. Ať nekupujete zajíce v pytli :-)